You are currently viewing Smag på Æbleøerne: En Kulinarisk Oplevelsesweekend

Smag på Æbleøerne: En Kulinarisk Oplevelsesweekend

Smag på Æbleøerne er en kulinarisk oplevelsesweekend fuld af spiselige ø-oplevelser. Smag på alt det bedste Æbleøerne i Smålandshavet har at byde på. Æbleøerne er et ø-fællesskab, der består af sydhavsøerne Fejø, Femø og Askø/Lilleø. Glæd dig til at blive inviteret indenfor, når lokale kulinariske aktører slår dørene op til langbordsmiddage, kagebord og stedbundne smørrebrødsanretninger, øernes mikrobryg, vine og cidere frisk fra fad – alt sammen krydret med samtaler, oplæg med de lokale producenter og restauratører, rundvisninger i øernes frugtplantager, vinmarker og musikalske indslag.    

Smag på Æbleøerne foregår i weekenden 17.-19. juni 2022 – og hver enkelt aktør skiller sig ud med sin kulinariske profil og arrangementerne er derfor unikke i sig selv, men fælles for alle er ønsket om at præsentere øernes spisekammer på bedste vis.

Program: Smag på Æbleøerne

I løbet af weekenden fra 

Foruden de unikke events, byder Æbleøerne på et hav af gastrooplevelser året rundt

Fejø Ny Kro

Der lægges ud fredag 17. juni klokken 18.30 med langbordsmiddag på Fejø Ny Kros firelængede gård. Hvis vejret tillader det, nydes middagen i gårdhaven.

Menuen lyder blandt andet på  varmrøget Fejø-laks og grill af lokale råvarer og lokalt kød. Undervejs vil der være underholdning og oplæg fra øens lokale trædrejer, Martin Bo Jensen – og på Fejø Ny Kro kan man se nogle af hans idéer og værker.

Femø Kro og Højriisgaard

Både lørdag og søndag er der mulighed for at få “Femø’ske Smørrebrød & Kagebord” i tidsrummet 11.30-16.  Under “Smag på Æbleøerne 2022” inviterer Femø Kro, Femø Bryghus og Højriisgaard på smørrebrød med frisk fisk fra farvandet, hjemmelavet pålæg fra Grambogård og grøntsager og krydderurter fra Femø Kros egen køkkenhave.

I glasset serveres læskende øl fra Femø Bryghus, som er lavet med inspiration fra engelske ales, med et strejf af øens lokale æble, Femø Reinette. Efter frokosten i krostuen eller – hvis vejret tillader – under træernes skygge i haven, bevæger gæsterne sig over vejen til Højriisgaard. Der er dækket op til kaffe- og kagebord med kager formet og bagt i gårdens nye mikrobageri.

Kernegaarden Fejø

Lørdag klokken 12 til 15.30 er der ciderevent på Kernegaarden på Fejø.

I den hyggelige gårdhave byder Kernegaarden på tapas, kaffe og kage samt en lille flaske fadlagret Fejø calva. Som en del af eventet frigives og smages der på den helt friske, ”søde” cider, direkte fra gæringstankene årgang 2021/22, der tales om gårdens produktion og gæsterne kan selv tappe og proppe en flaske, som kan tages med hjem.

Hideaway Vingård

Lørdag klokken 12.15 til 16 deltager Hideaway Vingård på Fejø også med mangialonga – en vandring med lokal mad og vin.

Ved Hideaway Vingårds bud på mangialonga under “Smag på Æbleøerne” præsenteres de nye vine, årgang 2021, deltagerne lærer at lave vinbladsruller, og i samarbejde med nogle af øens hyggeligste spisesteder og pastaproducenten Pasta Principato kan man sanse essensen af mangialonga på fejøsk.

Langbordsmiddag på Askø

På Askø står den lørdag 13.30 til 16 på Langbordsmiddag ved Meyers. På Lilleø, der er forbundet med Askø, har Claus Meyer sin frugtplantage, Vigmosegaard, som sammen med Vejlegaard og Lundgaard udgør “Frugt fra Lilleø.”

Øboerne vil sammen med dygtige kokke fra Meyers, anført af Mathias Andersen, hylde Askø-Lilleøs store frugttraditioner og bringe hilsner fra havet omkring øerne. Deltagerne møder også frugtavler Peter Larsen, som inviterer på en gåtur rundt i plantagerne på Lilleø og fortæller om frugten, naturens luner og ø-livets fred.

Køb din billet her

Billede af Meyer Holding.